Manage de manager

Wat is 'Manage de Manager'? Behalve een heel goed idee...

Toen ik voor mijzelf aan het neuzen was tussen de bestaande trainingen, viel mijn oog op 'train de trainer'. 'Train de trainer?' dacht ik, waar is 'manage de manager?'. Daar zou ik zelf een jaar of 10 geleden veel baat bij gehad hebben. Maar helaas, het bestond niet.

Managers krijgen van alle kanten trainingen en seminars aangereikt over hoe om te gaan met hun werknemers. Andersom niet. En dat vind ik jammer. En een beetje raar. Want een goede relatie komt van twee kanten. Dus hoe is het mogelijk dat managers zeer getraind zijn in het omgaan met hun medewerkers en andersom niet? Daar mis ik iets, daar klopt iets niet.

Dat verstoorde evenwicht probeer ik deels te herstellen. Ik bied ondersteuning aan in de vorm van een coachtraject van minimaal 2 en maximaal 5 gesprekken. Waarbij het niet zo is dat ik iets aan de hiërarchie wil veranderen, het is niet zo dat jij zeggenschap krijgt over de manager. Het 'managen' van de manager gaat meer over 'de omgang met'.

In onze gesprekken gaan we stilstaan bij de verschillende patronen, we gaan het hebben over belangen en invloed. En natuurlijk gaan we ook de toepasbaarheid testen.

Je krijgt tips over (de omgang met) de verschillende leiderschapstijlen, hoe om te gaan met 'lastige mensen' en meer zicht op de onpersoonlijke factoren.

Het is de intentie van dit traject dat je na afloop een betere omgang met je manager / leidinggevende hebt (en de leidinggevenden die je nog gaat krijgen), dat je effectiviteit vergroot wordt en dat je werk er makkelijker van wordt.

Blijkt tijdens ons eerste gesprek dat we niet matchen en ik niet de juiste gesprekspartner voor je ben, dan is ons gesprek gratis en hoef je alleen mijn reiskosten te betalen (en dat laatste hoeft niet als je naar Uithuizen komt).
Aan het einde van het gesprek bepalen we samen de duur van het traject en de prijs. Dit in het kader van 'jezelf managen'.

PS: als de cursus wordt vergoed door je werkgever, dan is het misschien goed om te weten dat op de factuur alleen 'coaching' komt te staan en niet 'manage de manager'.


Aanmelden / contact

terug naar 'Individueel'

Informatie

 • Telefoon:
  0653557973
 • E-mail:
  info@oudewijze.nl
 • Adres:
  Mennonietenkerkstraat 7
  9981BB Uithuizen
  Groningen