Informatie

Uitgebreide informatie vind je op katopstelling.nl

Familieopstelling in 2020:
zaterdag 7 maart

Van 9:30 uur tot ongeveer 16:30 uur.

prijzen:
opstelling eigen thema 50 euro
representant 10 euro

Locatie: Groningen (stad)Aanmelden / contact

Structuuropstelling in 2020:
Zaterdagen op afspraak.

prijzen:
opstelling eigen thema 20 euro
representant 10 euro

Locatie: UithuizenAanmelden / contact

OpstellingenWaarin we kijken naar het grotere plaatje. Waarbij het dus niet alleen over jou gaat, maar ook en vooral over het systeem waar je mee verbonden bent.


Dat systeem kan je familie zijn, het bedrijf waar je werkt, de religie waarmee je verbonden bent, je cultuur, enz. Tijdens opstelling kun je er bijvoorbeeld achter komen dat jouw probleem niet ‘jouw’ probleem is, omdat je iets voor je moeder probeert op te lossen. Of je ziet plotseling hoe jij en je collega's zich tot elkaar verhouden, op een manier die je niet eerder zag. Misschien neem je wel niet de juiste plek in. Of je hebt last van een hardnekkig patroon. Plotseling krijg je meer begrip voor die ander omdat je meer inzicht krijgt. Er kan van alles spelen en tijdens de opstelling kan er al veel inzichtelijk worden. Maar dat hoeft niet, ik vind het vooral belangrijk dat er iets in beweging wordt gezet.


Systemisch werken kan enorm verhelderend zijn; instant inzicht en overzicht. Vraag me niet hoe het werkt, ik kan hoogstens iets roepen over ‘het wetende veld’ maar eigenlijk vind ik het een groot mysterie en weet ik niet hoe het werkt. Wel dat het werkt!


Ik specialiseer me in 'bedekte opstellingen'. Dat wil zeggen dat je niet hoeft te vertellen waar de opstelling over gaat, dat je niet hoef te vertellen wie of wat je opstelt.

Je kunt deelnemen als vraagsteller en als representant. Dat laatste, deelnemen als representant, is een uitstekende manier om kennis te maken met opstellingen.

Een bijeenkomst met een opstelling organiseer ik op zaterdagen. De koffie en thee staat klaar, iets lekkers ook.

Wil jij in de representantenpool? Graag, ik heb altijd ruimte voor representanten. Zit je in de pool, dan is deelname gratis. Meld je aan!


Aanmelden / contact

Tafelopstelling.

Zie ook de uitleg bij opstelling. Het verschil is dat we bij een tafelopstelling (aan tafel) met blokjes werken. En het is iets dat we individueel kunnen doen, dus dit hoeft niet in een groep. Je kunt een blokje niks vragen, maar het zegt wel wat. Wees niet verbaasd als je heel ontroerd van een blokje raakt. Je kunt een opstelling doen over de toestand waarin je bent of de toestand waarin je wilt zijn.

Een tafelopstelling kost 30 euro. De locatie is Uithuizen, tenzij ik naar jou toe kom, dat kan ook. Dan komen er reiskosten vanaf Uithuizen van 19 eurocent per kilometer bij.


Aanmelden / contact

Mijn opleiding heb ik genoten bij De Verheldering.


Uitgebreide informatie vind je op katopstelling.nl
Informatie

 • Telefoon:
  0653557973
 • E-mail:
  info@oudewijze.nl
 • Adres:
  Mennonietenkerkstraat 7
  9981BB Uithuizen
  Groningen